Gebonden palmhartensoep

  • 350 g palmharten uit blik
  • 7 dl kippenbouillon
  • 25 g rijstbloem
  • 2 dl melk
  • zout & peper
  • 2 eidooiers

Snijd de palmharten in stukken en pureer ze met een scheutje van de kippenbouillon in een foodprocessor of andere keukenmachine.
Maak de rijstbloem in een kommetje aan met een scheutje van de melk.
Roer de palmhartenpuree met het bloemmengsel in een pan door elkaar.
Voeg de rest van de kippenbouillon en de melk toe en breng de soep onder voortdurend roeren aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de soep 3 minuten zachtjes koken.
Maak de soep op smaak met wat zout & peper.
Klop de eidooiers in een kommetje los en roer er enkele eetlepels van de hete soep door.
Roer het dooiermengsel door de soep tot een gebonden geheel is ontstaan.
Laat de soep echter niet meer koken, daar hij dan zou kunnen schiften.

Bron: Astrid Veltman

Terug