Paddestoelensoep

  • 500 g gemengde paddestoelen of grotchampignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olie of vloeibare margarine
  • 4 dl groentefond (pot) of groentebouillon
  • ½ dl slagroom
  • 6 sprieten bieslook

Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakken of vieren.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie of margarine.
Voeg de paddestoelen toe en bak ze 10 minuten mee.
Neem een paar mooie stukjes uit de pan en houd ze achter voor garnering.
Voeg de helft van de fond toe en pureer dit in de keukenmachine of met de staafmixer fijn.
Doe de puree weer in de pan en roer er de rest van de fond door.
Breng de soep tegen de kook aan en maak hem op smaak met wat peper.
Klop de slagroom stijf en meng er het klein geknipte bieslook door.
Schep de soep in 4 borden en garneer met een schepje room en een stukje paddestoel.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht farfalle met gerookte kip.

Terug