|
|
Maak de broccoli schoon en verdeel ze in roosjes.
Pel en snipper de ui.
Snijd kapjes van de bovenkant van de harde broodjes en hol de broodjes uit.
Het kruim wordt niet gebruikt, maar dat kan je met wat olie in een koekenpan omtoveren tot paneermeel.
Knip van de harde kapjes 8 ‘oortjes’.
Zet de zachte broodjes met een houten prikkertje vast op de rand van de harde broodjes (dit worden de hoofdjes van de paashaas).
Druk in elk hoofdje ‘oogjes’ en een ‘neusje’ met de krentjes.
Steek de ‘oortjes’ met houten prikkers op de zachte broodjes.
Verhit de olie in een soeppan en fruit de uisnippers 2 minuten.
Voeg 50 centiliter water toe, verkruimel het bouillontablet erboven, roer de broccoli erdoor en kook het geheel 10 minuten.
Roer van het vuur af de room door het broccoli-mengsel en pureer de soep met een staafmixer glad.
Schep voorzichtig de soep in de broodjes en serveer direct.