Ovenaardappelsoep

  • 160 g boter
  • 160 g gewone bloem
  • 1,5 l melk
  • 4 aardappelen in de oven,
    afgekoeld, gepeld en in blokjes gesneden
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • 150 g spekblokjes, goed uitgebakken
  • 500 g gemalen cheddar kaas
  • 236 ml zure room
  • zout
  • peper

Smelt boter in een grote pot.
Roer er de bloem onder.
Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je continue blijft roeren(zoals je een witte saus maakt).
Voeg de aardappelen, het spek en de lente-uitjes toe (hou een beetje van het spek en de lente-uitjes apart voor de versiering).
Breng aan de kook.
Zet het vuur lager en voeg de kaas en de zure room toe (hou een beetje van de kaas apart voor de versiering).
Laat een 10-tal minuten pruttelen.
Kruid met peper en zout naar eigen smaak.

Baked Potato’s zijn aardappelen in de schil klaargemaakt in de oven.
Je gebruikt daarvoor bloemig kokende aardappelen die allemaal ongeveer gelijk van vorm zijn (150 g per stuk ongeveer).

Bron: Our Family Treat
Gepubliceerd door: Hungry Feelings

Terug