Oudewijvensoep

oudewijvensoep (2K)

  • 500 g gehakt
  • 2 preien
  • halve knolselderij
  • 3 uien
  • 1 l (zelfgemaakte) tomatensaus
  • 1 grote pot witte bonen in tomatensaus
  • 1 rookworst
  • 2 - 3 bouillonblokjes
  • zout
  • peper

Het gehakt rullen in een grote pan met dikke bodem.
Was en snijd de preien en bak ze 5 minuten mee.
Snijd de knolselderij in blokjes en de uien in grove stukken.
Voeg ze toe, samen met alle overige ingrediënten.
Roer alles door elkaar en laat het geheel een uur pruttelen.
Haal de worst uit de pan, snijd hem in schuine plakjes en voeg die daarna weer toe aan de soep.
Op smaak brengen met zout en peper.
Serveer het gerecht in grote soepkommen, met vers gebakken brood.

PM3 Receptensite

Terug