Ossenstaartsoep - I
- ½ l ossenstaartbouillon,
maar kook de bouillon niet in
- 4 eetl. madeira
- 100 g ossenstaartvlees
- boter
|
- boter
- peper en zout
- 4 plakjes serano- of parmaham
- 4 soepstengels
|
Verwarm de bouillon, breng op smaak met peper en zout.
Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees zachtjes ca. 5 minuten.
Verdeel het vlees over 4 soepkoppen en schenk daarover de madeira.
Schenk de hete bouillon over het vlees in de soepkoppen.
Omwikkel elke soepstengel met een plakje ham en leg de stengels naast de soepkop, serveer meteen.
Bron: NN
Ossenstaartsoep - II
- 1 l ossenstaartsoep
- 50 cl kalfsfond
- 100 g gemengde paddestoelen
- +/- 4 eetl. madeira (meer of minder naar smaak)
|
|
- 6 takjes verse peterselie (zeer fijngesneden)
- 2 takjes selderijblad (zeer fijn gesneden)
- 2 sneetjes geroosterd brood (gehalveerd)
|
Doe de ossenstaartsoep met de fond in een grote pan en kook die tot ca. ⅔ in, zodat hij lekker sterk van smaak wordt.
Snijd de paddestoelen in dunne plakjes en kook ze enkele minuten zachtjes mee tot ze net aan gaar zijn.
Schenk de madeira erbij.
Strooi vlak voor het serveren de verse kruiden in de soep.
Serveer met kleine stukjes geroosterd brood.
Bron: Gall & Gall