Oranjesoep - I

  • 500 g geroosterde puntpaprika's (pot)
  • 1 ui
  • 12½ cl crème fraîche
  • 5 cl zoete witte wijn
  • 50 cl groentebouillon
  • boter
  • peper
  • zout

Snipper de ui en fruit in wat boter op zacht vuur glazig en gaar.
Haal de puntpaprika's uit de pot en spoel ze in een vergiet of zeef goed af.
Snijd de paprika's in stukjes en fruit ze met de ui mee.
Blus af met de witte wijn, aan de kook brengen en de alcohol laten verdampen.
Crème fraîche toevoegen en goed doorroeren.
Bouillon aan de kook brengen en toevoegen.
Deksel op de pan en een kwartiertje op zacht vuur.
Daarna met de staafmixer pureren.
Voor serveren in een hoge kom met de staafmixer schuimig kloppen.
Direct opdienen (koffiekopje).

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite


Oranjesoep - II

Oranjesoep

  • 1 eetl. olijfolie extra vierge
  • 1 ui
  • 4 grote winterwortelen in stukjes
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • kurkuma
  • 50 cl verse (kruiden)bouillon
  • bosje verse koriander, grof gehakt
  • eventueel kneepje citroensap

Fruit gesnipperde ui in de olijfolie.
Voeg de gesneden groenten toe.
Kruiden toevoegen.
Schenk bouillon bij totdat groente net niet onder staat.
5 minuten koken.
Blenderen met staafmixer.
Voeg eventueel kneepje citroensap toe.
Voeg koriander toe.

Bron: Eatzo

Terug