|
|
Snipper de ui en fruit in wat boter op zacht vuur glazig en gaar.
Haal de puntpaprika's uit de pot en spoel ze in een vergiet of zeef goed af.
Snijd de paprika's in stukjes en fruit ze met de ui mee.
Blus af met de witte wijn, aan de kook brengen en de alcohol laten verdampen.
Crème fraîche toevoegen en goed doorroeren.
Bouillon aan de kook brengen en toevoegen.
Deksel op de pan en een kwartiertje op zacht vuur.
Daarna met de staafmixer pureren.
Voor serveren in een hoge kom met de staafmixer schuimig kloppen.
Direct opdienen (koffiekopje).
Gepubliceerd door: PM3 Receptensite
|
|
Fruit gesnipperde ui in de olijfolie.
Voeg de gesneden groenten toe.
Kruiden toevoegen.
Schenk bouillon bij totdat groente net niet onder staat.
5 minuten koken.
Blenderen met staafmixer.
Voeg eventueel kneepje citroensap toe.
Voeg koriander toe.
Bron: Eatzo
|
|
Maak de wortelen schoon en snijd ze in plakjes.
Snijd de paprika grof.
Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze grof.
Stoof de ui en de knoflook in een beetje olijfolie glazig.
Voeg de gember en de specerijen toe.
Stoof alles enkele minuten op laag vuur en roer af en toe zodat het niet aanbrandt.
Voeg de groenten toe en stoof enkele minuten.
Giet de bouillon erbij en laat circa 20 minuten op laag vuur afgedekt zachtjes koken.
Haal de pot van het vuur en pureer met de mixer.
Kruid met zout, peper, en eventueel nog wat paprikapoeder.
Roer er het limoensap en de Griekse yoghurt door.
Zet nog even op het vuur.
Garneer eventueel met wat tuinkers of peterselie en dien warm op.
Bron: NN