Oosterse soep met gebakken eendenborst

voor 5 personen

  • 1 eendenborstfilet
  • 2½ theel. Japanse mix (silvo)
  • 2½ eetl. vissaus (garde d'or)
  • 1¼ l kippenbouillon (basisrecept)
  • 1½ stengel citroengras (sereh)
  • 1½ eetl. olie
  • 250 g paddestoelenmelange
  • 15 sprietjes (knoflook)bieslook
  • 1½ bouillonblok
  • aluminiumfolie
  • keukenpapier

Vel van filet met scherp mes in ruitpatroon inkerven.
Eendenborst bestrooien met helft van Japanse mix en bestrijken met helft van vissaus.
In koekenpan met anti-aanbaklaag eendenborst eerst op velkant ca 6 minuten bakken.
Keren en nog ca 4 minuten op de andere kant bakken.
Eendenborst in aluminiumfolie wikkelen.
In pan kippenbouillon met citroengras aan de kook brengen.
Soep zachtjes ca 8 minuten laten trekken.
Citroengras verwijderen.
Intussen paddestoelen met keukenpapier of borsteltje schoonvegen en in plakjes en repen snijden.
In pan olie verhitten en paddestoelen ca 5 minuten al omscheppend bakken.
Paddestoelen over diepe borden verdelen.
Eend diagonaal in dunne plakken snijden.
Eend dakpansgewijs naast paddestoelen in diepe borden leggen.
Bouillon op smaak brengen met rest van Japanse mix en vissaus en over de borden verdelen.
Bieslook erboven fijnknippen.
Direct serveren.

Bron: CCPL
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug