Oosterse kippensoep met kokos

Oosterse kippensoep met kokos

  • 4 jonge worteltjes
  • 4 stengels witte selder
  • 1 stukje gember van 3 cm
  • 1 courgette
  • 1 pakje babymaïs
  • 1 rode chilipeper
  • 2 kippenfilets
  • 1 eetl. Solo Vloeibaar
  • 40 cl kokosmelk
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 eetl. Thaise currypasta
  • 2 eetl. rietsuiker
  • 1 bosje verse koriander

Schil de de worteltjes, de selderstengels en de gember met een dunschiller.
Snijd de worteltjes, de selder, de courgette en de babymaïs in fijne reepjes van ongeveer gelijke grootte.
Verwijder de zaadlijsten van het chilipepertje en snipper het fijn.
Snijd de kipfilet in repen.
Zet een antikleefpan op het vuur, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en bak de kip in enkele minuten gaar.
Doe de kokosmelk in een soeppan met 50 cl water en breng samen aan de kook.
Voeg het blokje kippenbouillon, de currypasta en de suiker toe.
Rasp het stukje gember in de soep.
Voeg de gesneden groenten toe aan de soep en laat ze in 10 minuten zachtjes gaarkoken.
Voeg de gebakken kip toe en laat nog een tweetal minuten mee opwarmen.
Schep de soep in diepe borden of soepkommetjes en werk af met wat chilisnippers en een paar plukjes verse koriander.

Bron: Solo

Terug