Oosterse bloemkoolsoep

Oosterse bloemkoolsoep

voor 2 personen

  • stukje gemberwortel
  • 1 stengel citroengras
    (sereh of 1 theel. serehpoeder)
  • ½ rode peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bloemkool, ca. 400 g roosjes
  • 1 eetl. olie
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 40 cl bouillon
  • 100 g gebraden kipfilet
  • 5 cl kokosmelk
  • 1 eetl. sojasaus of kecap
  • citroensap
  • ½ bosje koriander
  • 1 bruin naanbrood of 4 bruine boterhammen

Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
Schil de stengel citroengras en snijd het malse deel van de stengel fijn.
Snijd de peper klein.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Was de bloemkool en verdeel het in roosjes.
Fruit in de olie de ui met de knoflook, gember, citroengras, peper en de kerrie tot het gaat geuren.
Voeg de bouillon en de bloemkool toe en kook de soep 10 minuten.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Pureer de soep in de keukenmachine of met een blender.
Breng dit weer aan de kook, voeg de kipfilet toe en verdun de soep met ca. 100 ml water.
Maak de soep op smaak met wat sojasaus, een kneepje citroensap, de kokosmelk en royaal klein geknipte koriander.
Geef er brood bij.

Koriander over?

Bron: Voedingscentrum

Terug