voor 2 liter soep
|
|
Verwarm in een soeppan wat boter of olie.
Bak het rundvlees (ook met bot) rondom bruin op hoog vuur.
Blus met 2 tot 3 liter water en voeg laurierblad toe.
Als het kookt het vuur zacht zetten, deksel op de pan en 2 uur laten trekken.
De runderschenkel eruit halen en het vlees ervan klein snijden en terug in de pan doen.
De wortel, knolselderij en ui in de pan doen en op half hoog vuur 10 minuten laten garen.
De aardappelblokjes en bleekselderij erbij doen en eventueel de gebroken spaghetti.
Op zacht vuur 10 minuten laten garen tot spaghetti zacht is.
Even proeven en afkruiden met gemalen peper, zout, foelie en maggi.
Serveer met takjes verse selderij, bieslook of peterselie.
Tip
Soms wordt een gepelde ui meegekookt, waar een vijftal kruidnagels ingestoken zijn.
Naast laurierblad, wordt ook wel een jeneverbes en wat peperkorrels meegekookt.