voor 2 - 4 personen
|
|
Breng de kip met de hartjes, maagjes en levertjes, de bouillontabletten en 1½ liter koud water aan de kook.
Zet het vuur laag en schuim de soep af tot er geen schuim meer komt boven drijven.
Voeg het bouquet garni toe en laat de soep minstens 4 uur zachtjes trekken.
Schep de kip, de hartjes, de maagjes, de levertjes en het bouquet garni uit de soep.
Schep het grootste deel van het vet van de soep en zeef de soep.
Breng de heldere bouillon met de vermicelli opnieuw tegen de kook aan.
Snijd de wortel uit het bouquet garni, het kippenvlees (zonder vel), de hartjes, maagjes en levertjes in grove stukken en voeg die aan de soep toe.
Strooi er voor het serveren de peterselie over.
Serveer bij de soep in stukken gebroken vlechtbrood, besmeerd met wat van het aromatische kippenvet.
Bron: Astrid Veltman