Okersoep met gele erwten

Okersoep met gele erwten

vegetarisch, voor 2 personen

  • 120 g gele spliterwten, pesi
  • 1 laurierblad
  • 4 pimentkorrels
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 2 eetl. olie
  • 150 g okra of oker
  • ½ peper
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • bladselderij
  • citroensap

Was de spliterwten.
Kook de spliterwten in water met het laurierblad en pimentkorrels gaar.
Pel de ui en snijd het klein.
Maak de wortel en de prei schoon.
Snijd de wortel in plakken en prei in ringen.
Bak de ui, wortel en prei in de olie.
Was de oker en snijd ze eventueel in stukken.
Snijd de halve peper in reepjes.
Doe de oker, gare erwten met wat kookvocht, reepjes peper en tomatenblokjes bij de gebakken groente en kook alles gaar.
Was de selderij en snijd het klein.
Maak de soep op smaak met royaal selderij en wat citroensap.

Bron: Voedingscentrum

Terug