Soupe à l`oignon gratinée

Gegratineerde uiensoep

voor 2 personen

  • 2 grote uien
  • ½ teentje knoflook
  • mespunt suiker
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 eetl. bloem
  • 25 cl (groente)bouillon (van tablet)
  • 5 cl droge witte wijn
  • tijm
  • 1 sneetje brood
  • 1 eetl. geraspte belegen 30+ kaas

Maak de uien de knoflook schoon.
Snijd de uien in halve ringen.
Fruit de uien met de suiker in de margarine goudgeel en pers de knoflook er boven uit.
Strooi de bloem er over en warm dit goed door.
Giet er al roerend de bouillon, de wijn en wat tijm bij en breng dit aan de kook.
Kook de soep 15 minuten.
Maak de soep eventueel op smaak met peper.
Snijd uit het brood 2 rondjes.
Warm de grill voor.
Verdeel de soep over 2 grote soepkoppen en leg het brood erop.
Strooi de kaas over de broodrondjes en laat de kaas onder de hete grill kleuren.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht coq au vin blanc, sperzieboontjes en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug