voor 8 personen
|
|
Trek de blaadjes van de munttakjes.
(Bewaar de blaadjes voor straks!)
Schil de rabarberstengels (met een dunschiller) en snijd ze in dunne plakjes.
Doe de rabarberschillen in een kleine pan, met het water, de suiker, vanillestokje, de munttakjes (dus zonder bladen) en het citroensap.
Kook het gedurende een minuut of tien.
Zeef de vloeistof en voeg de rabarberplakjes toe.
Breng het aan de kook, haal van het vuur en laat afkoelen.
Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes.
Serveer de soep koud met de munt eroverheen.
Opmerkingen
Serveer in een klein kopje. Uitstekende zomersoep. Maar omdat rabarber na begin juli niet meer geoogst wordt, is het misschien verstandig wat rabarber (rauw) in te vriezen. In stukjes.
Bron: The Rhubarb Compendium
Gepubliceerd door: MergenMetz