Noedelsoep met shiitakes en prei

noedelsoepshiitakes (8K)

  • 1,5 l runderbouillon (van 1 tablet)
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Bami
  • 150 g shiitakes
  • 2 jonge preien
  • 0,5 pak woknoedels
  • sojasaus
  • 150 g hamreepjes
  • gebakken uitjes

Breng de bouillon met de kruidenmix in een grote wok op het hoogste vuur aan de kook.
Halveer de shiitakes (snijd grote exemplaren in vieren).
Maak de prei schoon en snijd ze in smalle ringen.
Voeg de shiitakes en de preiringen aan de bouillon toe en laat ze ca. 2 minuten koken.
Voeg de woknoedels toe en laat ze 2 minuten koken, trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Breng de noedelsoep op smaak met enkele druppels sojasaus.
Verdeel de hamreepjes over 4 diepe borden of grote kommen en schep de noedelsoep erop.
Strooi er wat gebakken uitjes over.

Lekker anders kan ook
In plaats van verse shiitakes kun je ook 75 g gedroogde shiitakes gebruiken.
Laat deze eerst 15 minuten weken in ruim lauw water.
Halveren of in vieren snijden en dan pas aan de bouillon toevoegen (eventueel met het weekwater).
En als je liever reepjes gerookte kipfilet neemt dan hamreepjes, kan dat prima.

Op tafel
Zet kroepoek en sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug