Noedelsoep met kip en paksoi

Noedelsoep met kip en paksoi

  • 2½ l kippenbouillon
  • 5 cm gember, ongeschild in plakjes
  • 2 tenen knoflook, ongepeld en gekneusd
  • 2 theel. 5 kruidenmix
  • 1 rode peper, gehalveerd en zonder zaadlijsten
  • 1 paksoi, zonder uiteinde, witte delen in repen en groene bladeren in stukjes gescheurd
  • 200 g sobanoedels
  • 4 bosuitjes, in dunne ringen
  • 400 g kipfilet
  • 4 eetl. sojasaus
  • handvol korianderblaadjes, grof gehakt

Zet 2 liter van de kippenbouillon op het vuur samen met de gember, knoflook, de 5-kruidenmix en de helft van de rode peper.
Laat ca. 15 minuten trekken zonder dat het aan de kook komt.
Verwarm intussen de kipfilets in de overige 50 cl kippenbouillon en pocheer tot ze gaar zijn.
Haal ze uit de bouillon en gooi de bouillon weg (maar gooi de smaakmakers niet weg!).
Trek de kipfilets met 2 vorken uit elkaar.
Zeef de smaakmakers uit de bouillon en voeg de noedels toe, breng aan de kook en kook 3 minuten mee.
Voeg nu bosuitjes en het witte deel van de paksoi toe en breng opnieuw aan de kook.
Doe de kipfilet erbij en de sojasaus.
Leg het gescheurde paksoiblad bovenop de soep en stoom zo 1 minuut mee.
Schep de soep in kommen er serveer met de koriander en achtergehouden rode peper.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug