Noedelsoep met kip en cashewnoten

Noedelsoep met kip en cashewnoten

voor 2 personen

  • stukje gemberwortel, grootte van ½ duim
  • ½ rode peper
  • 1 kipfilet
  • 1 eetl. olie
  • 300 g roerbakgroente
  • 40 cl kippenbouillon met minder zout
  • 50 g taugé
  • 150 g volkoren noedels
  • 40 g ongezouten cashewnoten
  • citroensap

Schil het stukje gemberwortel en snijd het heel fijn.
Verwijder van de rode peper de pitjes.
Snijd de peper klein.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Bak de kip met de gember en peper in de hete olie gaar en bruin.
Bak de roerbakgroente kort mee.
Voeg 400 ml water met het stukje bouillontablet toe en kook de soep een paar minuten.
Was de taugé.
Voeg de noedels toe en laat de noedels gaar worden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Warm de laatste minuut de taugé mee.
Hak de cashewnoten grof.
Maak de soep op smaak met wat citroensap.
Strooi aan tafel de cashewnoten erover.

Taugé over?

Bron: Voedingscentrum

Terug