Nederlandse yakonsoep

Nederlandse yakonsoep - 1

  • 500 g yakon, geschild en in niet al te kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • scheut olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst en een kwartier laten liggen
  • 1 l groentenbouillon
  • fikse scheut jenever (of twee)
  • room naar smaak
  • peper en zout, naar smaak
  • hand peterselie, blad fijngehakt
  • croutons

Begin ruim op tijd, uren van tevoren, met het maken van deze soep.
Verhit in een stevige pan een scheut olijfolie en smoor de ui en yakonblokjes tot de beginnen te bruinen.
Blus met een scheut jenever.
Laat de jenever wat inkoken en doe dan de bouillon en knoflook erbij.
Kook. Kook. Kook.
Zeker een uur, misschien wel twee, tot de yakon zacht begint te worden.
Pureer met een staafmixer.
Breng op smaak met room, peper en zout.

Nederlandse yakonsoep - 2

Proef af en misschien nog een scheutje jenever erbij?
U heeft tijd genoeg om van wat oud brood in een koekenpan met olie wat croutons te bakken.
Serveer met de croutons en wat peterselie erover.

Opmerkingen
Yakon blijft doorgaans hard in allerlei hete gerechten. Na heel lange tijd wordt ze wat zachter.

Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug