Napolitaanse tomatensoep

Napolitaanse tomatensoep

voor 2 personen

  • 500 g tomaten
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. tomatenpuree zonder zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 gedroogd pepertje
  • 1 kleine pot of klein blik witte (grote) bonen of tuinbonen
  • 10 blaadjes basilicum
  • 4 volkoren boterhammen

Kruis met een scherp mes de tomaten in.
Leg de tomaten kort in kokend water.
Trek het vel van de tomaten en snijd ze in stukken.
Maak de rest van de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers, de bleekselderij in boogjes en de paprika in blokjes.
Fruit de ui en de knoflook in de olie. Bak de tomatenpuree kort mee.
Voeg de rest van de groente, het paprikapoeder en 40 cl water toe.
Breng dit aan de kook en verkruimel het pepertje er boven.
Kook de soep 10 minuten.
Spoel de witte bonen in een zeef af en laat ze uitlekken.
Roer de witte bonen door de soep en laat de soep nog even koken.
Strooi er de gewassen basilicum over en geef er brood bij.

Menusuggestie
Lekker met een paar volkorenbolletje.

Tomatenpuree

Bleekselderij over?

Bron: Voedingscentrum

Bron: Voedingscentrum

Terug