Mosterdsoep met tuinkers

  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 ei
  • 2 eetl. Franse mosterd
  • ⅛ l slagroom
  • 1 - 2 eetl. gembernat
  • zout, peper
  • 1 bakje tuinkers

Smelt de boter, roer er de bloem door en voeg al roerend scheutje voor scheutje ¾ liter water toe.
Verkruimel er de bouillon-tabletten boven.
Blijf roeren tot u een lichtgebonden soep heeft.
Splits het ei (het eiwit wordt niet gebruikt) en roer in een kom de dooier met de mosterd los.
Roer er de slagroom en het gembernat door en voeg het roommengsel al roerend aan de soep toe.
Blijf roeren, maar laat de soep niet meer koken.
Breng haar op smaak met zout & peper.
Schep de soep op borden of in kommen en knip er de tuinkers boven.

Bron: Astrid Veltman

Terug