Mosterdsoep met verse roomkaas

  • 4 worteltjes
  • 4 dl kippenbouillon
  • 50 g peultjes
  • 150 g verse roomkaas met knoflook en kruiden
  • 2 dl slagroom
  • 1 dl melk
  • 2 eetl. grove mosterd
  • versgemalen peper
  • 1½ eetl. fijngeknipte bieslook

Snijd de worteltjes in plakjes.
Breng de bouillon aan de kook en blancheer de wortelplakjes samen met de peultjes 5 minuten.
Neem ze met een schuimspaan uit de bouillon en houd ze warm.
Verkruimel de kaas, voeg deze samen met de slagroom, de melk en de mosterd aan de bouillon toe en laat de kaas al roerend smelten.
Breng de soep op smaak met wat peper.
Schep de groenten erdoor en warm goed door.
Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de bieslook.

Bron: Astrid Veltman

Terug