Mosterd-kippensoep

voor 2 personen

  • 300 g aardappelen
  • 1 ui
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 eetl. mosterd
  • 6 dl kippenbouillon (van tablet)
  • 300 g prei
  • 200 g wortelen
  • 200 g gerookte kip
  • ½ dl kookroom light

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui in de margarine glazig.
Fruit de mosterd kort mee.
Voeg de blokjes aardappel en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
Kook de aardappelen in ca. 10 minuten gaar.
Maak de prei en de wortelen schoon.
Snijd de prei in ringen en de wortelen in plakjes.
Pureer de soep met de blokjes aardappel met een staafmixer of in de keukenmachine.
Breng dit weer aan de kook en laat de prei en de wortel er in een paar minuten in gaar worden.
Snijd de kip in blokjes en roer ze door de soep.
Maak de soep op smaak met wat peper en de room.

Bron: Voedingscentrum

Terug