Mosselsoep met linzen en kokos

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rood pepertje
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 150 g bruine linzen
  • 4 dl groentebouillon
  • 250 g prei
  • 1 winterwortel
  • 200 g gekookte mosselen
  • ¾ dl kokosmelk
  • 1 limoen

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Snijd het stukje peper fijn.
Fruit de ui, de knoflook en de peper in de margarine glazig.
Was de linzen.
Doe de linzen met de bouillon bij de ui en breng dit aan de kook.
Kook de linzen in 20 - 30 minuten bijna gaar.
Maak de prei en de wortel schoon.
Snijd de prei in ringen.
Halveer de wortel in de lengte en snijd de helften in plakken.
Doe de groente bij de linzen en kook de groente een paar minuten mee.
Voeg de mosselen en de kokosmelk toe en kook de soep nog enkele minuten.
Boen de limoen schoon en rasp wat van de schil.
Pers de limoen uit.
Maak de soep op smaak met wat geraspte limoenschil en limoensap.

Bron: Voedingscentrum

Terug