voor 6 porties
|
|
Snij de uien en knoflook in kleine blokjes.
Hak de chilipepers fijn met de zaden.
Maak de selderij schoon en schil ze en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Zaad pompoen, schillen en in blokjes van 1 cm snijden.
Schil de aardperen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Spoel de bonen koud in een zeef en laat ze goed uitlekken.
Snijd de tomaten in een blikje met een schaar.
Laurierbladeren inritsen.
Verhit 3 eetlepels olie in een hoge pan.
Stoom uien, knoflook en chili voor 4 minuten op middelhoog tot hoog vuur.
Voeg de aardperen toe en bak nog 4 minuten.
Voeg selderij en pompoen toe en stoom gedurende 4 minuten.
Vul met tomaten en 1 liter water en kook afgedekt gedurende 20 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de laurier en rijst toe en kook nog eens 20 minuten, af en toe roeren.
Breng op smaak met 2 eetlepels fleur de sel en peper.
Ondertussen de snijbiet schoonmaken, wassen.
Scheid de bladeren van de stengels en leg ze opzij op een bord.
Verwarm 1 eetlepel olie in een pan.
Kook de snijbietbladeren erin op een matig vuur gedurende 1 à 2 minuten tot ze licht knapperig zijn, breng op smaak met fleur de sel.
Laat de bladeren afkoelen en hak ze vervolgens fijn.
Plaats de wan-tan vellen naast elkaar op het werkblad.
Bestrijk de randen met water.
Plaats ongeveer 1 theelepel snijbiet in het midden van elk blad, vouw om driehoeken te vormen en sluit de randen strak.
Snijd de stengels in blokjes van 1 cm, voeg toe aan de minestrone en laat 10 minuten koken.
Voeg de bonen aan het einde van het koken toe.
Breng op smaak met suiker, zout & peper.
Wan tan in licht gezouten water 30 seconden koken.
Verwijder met een schuimspaan, laat even uitlekken en verdeel over voorverwarmde soepborden.
Vul met minestrone, bestrooi met peper, besprenkel met wat olie en serveer.