|
|
De ui in ringen snijden en de knoflook fijn snijden.
Stoof de ui en de look aan in de olijfolie.
De prei in ringen, de wortels in plakjes en de selder in boogjes erbij doen.
Roerbak ze 1 minuut.
Schenk er de warme kippenbouillon bij, voeg de gepelde tomaten in stukjes en het kruidentuiltje erbij.
Dek af en laat 10 minuten zacht koken.
Doe er de witte bonen en de pasta bij.
Laat verder koken tot de pasta gaar is.
Kruid naar smaak bij met peper en zout.
Werk af met gehakte peterselie.
Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij
|
|
Bonen nacht in de week zetten.
Boter in grote pan zacht uitbruisen.
Tomatenpuree toevoegen en even meebakken (ontzuren).
Rauwe ham, ui en knoflook (allebei gesnipperd) toevoegen en fruiten.
Groente toevoegen, allemaal in ongeveer even grote stukjes en meebakken, ca. 5 minuten.
Blijf roeren.
Kruiden toevoegen.
Kaas toevoegen (geraspt).
Geweekte bonen toevoegen.
Goed roeren, en dan bouillon toevoegen.
Aan de kook brengen, deksel erop en twee uur zacht laten doorkoken (petroleumstel).
Af en toe roeren.
Voor het opdienen de pasta toevoegen en meekoken tot beetgaar.
Op smaak brengen met veel versgemalen peper en evt. zout.
Serveren met (zelfgemaakte) pesto en een goed, zelfgebakken brood.
Schaaltje Parmezaanse kaas erbij is ook erg lekker.
Gepubliceerd door: PM3 Receptensite
|
|
Was en snij de ui en de gemengde groenten en breng ze met de geperste look aan de kook in wat water met een laurierblad.
Voeg als het water kookt de pasta toe.
Laat alles gaar worden (15 minuten).
Voeg de tomaten toe.
Breng op smaak met bouillon en kruiden.
Op tafel kan je gemalen kaas serveren om in de soep te strooien.
Bron: VELT
Gepubliceerd door: De Wassende Maan
|
|
Snijd het rookspek in kleine blokjes en bak het in de olie in een soeppan langzaam bruin.
Maak de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de wortel in halve plakjes, de bleekselderij in smalle boogjes, de prei in ringen, de sperziebonen in stukjes en de tomaten in parten.
Bak de ui, bleekselderij en de prei mee met het spek en pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de sperziebonen, de tomaten, ½ l water, de bouillontablet, het laurierblad, de basilicum en de tomatenpuree toe en breng dit aan de kook.
Kook de soep 10 minuten.
Roer de macaroni er door en kook de macaroni gaar.
Voeg de uitgelekte witte bonen toe en warm de soep goed door.
Maak de soep op smaak met peper.
Geef er een sneetje volkorenbrood en de geraspte kaas er bij.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
|
|
Doe de tomato fritto met de tomatenstukjes met sap in een pan en voeg 30 cl water en de bouillonblokjes toe.
Breng het geheel aan de kook.
Voeg de wokgroenten en de macaroni toe en kook de soep 5 minuten tot de macaroni gaar is.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en roerbak de tofu stripes 3 minuten.
Breng de soep op smaak met zout & peper.
Schep de soep in vier borden en verdeel er de tofu stripes over.
Serveer de soep met ciabatta en tomatentapenade.
Bron: SoFine
|
|
Snipper de ui en fruit die alvast in een grote pot met wat olijfolie.
Snij intussen de selder, wortel en knoflook in blokjes zoals je ze straks in de soep wil zien.
Voeg bij de ui en kruid met het gerookt paprikapoeder en de andere kruiden en het laurierblad.
Roer goed om en laat garen terwijl je de rest voorbereidt.
Snij je kool zonder nerven in stukken zo groot als je zelf wil.
Voeg ze toe aan het groentemengsel en roer goed om.
Voeg dan ook de tomatenpuree samen ongeveer 1½ liter water en het bouillonpoeder toe.
Heb je een kaaskorst, voeg die dan nu ook toe, evenals de bonen.
De kaaskorst geeft heel wat smaak aan je soep, je vist de korst er voor het opdienen gewoon uit.
Een restje pasta kan er ook al bij.
Was de spinazie en snij eventueel de steeltjes eraf.
Snij de bladen grof en voeg ze bij de groenten.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
In Italië leerde ik afwerken met een fijngesneden sjalotje en wat olijfolie.
Maar ook een lepeltje pesto of nog wat geraspte Parmezaan zijn heerlijk bij de afwerking.
Gebaseerd op het recept van Jonge Sla
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt
|
|
Schil en hak de wortelen tot niet meer dan een lepelgrootte.
Diagonaal gesneden ziet er mooi uit.
Hak de uien.
Snijd de knoflook in plakjes.
Sauteer in een bakpan wortelen, uien, knoflook en uien tot het doorschijnend is.
Voeg de bouillon, tomatenblokjes, wijn, prosciutto, tijm en laurierblad toe.
Pureer de helft van het blikje bonen.
Tap geen vloeistof af.
Dat is perfect goede bonensap!
Laat het 15 minuten zachtjes sudderen of tot de wortelen voor de helft gaar zijn.
Voeg zuchs toe.
Wanneer zuchs bijna klaar zijn in15 à 30 minuten voeg dan de macaroni of andere pasta toe.
Wanneer de pasta zacht is, is het klaar.
Werk af met Parmezaanse kaas en serveer het met rode wijn en beboterd zuurdesembrood.
Bron: Wayne Boatwright in rec.food.cooking
vegetarisch, voor 2 personen
|
|
Pel de ui en de knoflook en snipper ze.
Was de kruiden en snijd ze grof.
Was de groente.
Snijd de wortel en bleekselderij in halve ringen, halveer de sperziebonen en snijd de paprika, courgette en bloemkool in stukjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
Bak de ui en de knoflook in de olie zacht in een paar minuten.
Voeg de groente toe en bak deze even mee.
Voeg de aardappelen, tomatenblokjes, kruiden, pasta, bouillontablet en 50 cl water toe en breng dit aan de kook.
Kook de soep 10 minuten.
Proef of de pasta en aardappelen gaar zijn.
Spoel de bonen af.
Voeg de bonen toe en warm de soep goed door.
Geef er geroosterd volkorenbrood en eventueel geraspte kaas bij.
|
|
Schil en snijd de aardappel en wortelen in blokjes.
Pel en snipper de ui en knoflook, spoel en snijd de venkel en courgette in blokjes.
Verhit de olie in een kookpot en stoof de ui en knoflook.
Voeg er de aardappel, wortelen en venkel aan toe.
Stoof de groenten vier minuten aan.
Giet de bouillon over de groenten en laat de soep 10 minuten rustig pruttelen.
Halveer ondertussen de kerstomaatjes.
Giet de witte bonen af en spoel onder stromend water.
Hak de kruiden fijn.
Voeg de tomaatjes, witte bonen en courgette aan de soep toe.
Laat nog vijf minuten koken.
Kruid met peper en zout.
Werk af met de verse kruiden en chilivlokken.
Bron: VLAM - Lekker van bij ons
|
|
Pel de uien en maak de bleekselderij schoon.
Hak ze fijn en doe ze met 2 eetlepels olie in een grote pan op matig vuur; blijf 15 minuten regelmatig roeren.
Dit is een goed moment om je groene groenten voor te bereiden.
Snijd courgette en venkel in blokjes van ½ cm en bimi, asperges, snijbiet en boerenkool fijn.
Zet de groenten even opzij.
Roer de rijst 2 minuten door de ui en bleekselderij en giet de bouillon erbij.
Bind de takjes kruiden bij elkaar, gooi het bosje in de pan, breng de soep aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.
Pel voor de pesto intussen de tenen knoflook, doe ze met een snufje zeezout in een vijzel en maal er een fijne pasta van.
Rasp de Parmezaan en citroenschil erover, knijp de citroen erboven uit en werk er 4 eetlepels extra vergine olijfolie door.
Roer de groenten door de soep en kook ze 10 à 15 minuten mee, zodat ze nog wat bite hebben.
Voeg naar smaak peper en zout toe, schep de soep in warme kommen en maak af met lepeltjes pesto.
Bron: Food and Friends
Gepubliceerd door: De Wassende Maan