Miesoep met prei en gehaktballetjes

miesoep (3K)

  • 300 g gehakt
  • 2 tomaten
  • 400 g preiringen
  • 2 l groentebouillon (van tabletten)
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Bami
  • 1 zak Chinese eiermie

Breng de bouillon in een grote wok aan de kook.
Meng ondertussen het gehakt met de bamikruiden en draai er kleine balletjes van.
Was en snijd de tomaten in blokjes.
Voeg de gehaktballetjes toe aan de bouillon en laat deze ca. 3 minuten koken.
Voeg de mie en de preiringen toe en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Schep de miesoep in diepe borden of grote kommen, verdeel de tomatenblokjes over de soep en serveer direct.

Op tafel
Zet sojasaus, kecap en oestersaus op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang de Kruidenmix voor bami door Kruidenmix voor nasi of breng het gehakt op smaak met kerrie djawa, djintan, zout & peper.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf en toe Gebakken banaan en sinaasappel met yoghurt.

Bron: Conimex

Terug