Middernachtsoep

Middernachtsoep

  • 1 kg rundvlees, van de poot
  • 800 g plantaardige uien
  • 100 g reuzel
  • 4 teentjes knoflook
  • zout & peper
  • 2 eetl. zoete paprikapoeder
  • 1 eetl. hete paprikapoeder
  • 80 cl hete vleesbouillon
  • 600 g groene en rode paprika's
  • 600 g aardappelen
  • 2 blikken pizzatomaten, 400 g

Snijd het vlees in kleine blokjes.
Snipper de uien in kleine blokjes.
Bak het vlees in een grote pan op hoog tot middelmatig vuur in 4 porties in 20 g varkensvet, rondom bruin en neem het uit de pan.
Fruit de uien in het resterende spek tot ze doorschijnend zijn.
Pers er knoflook in, voeg het vlees met uitgelekt sap toe en breng op smaak met zout, peper en beide paprikapoeder.
Voeg de bouillon toe en kook afgedekt op een laag vuur gedurende 45 minuten.
Snijd ondertussen de paprika's in kwarten, kern verwijderen en wassen.
Snijd de kwarten kruiselings in smalle stroken.
Schil de aardappelen en snijd of schaaf ze in 1 cm dikke stokken.
Voeg de paprika's, aardappelen en tomaten toe aan de soep, dek af en breng aan de kook en kook nog 45 minuten op een laag vuur.
Breng indien nodig de soep op smaak.

Tip
Als u de soep niet onmiddellijk serveert, laat de soep afkoelen in een koud waterbad.
Ververs het water vaker en roer de soep.

Bron: essen & trinken

Terug