Mexicaanse soep

Mexicaanse soep

voor 2 personen

  • 3 eieren
  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • 1 klein blikje bruine bonen, uitlekgewicht ca. 260 g
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • peper
  • oregano
  • ½ avocado
  • citroensap
  • handje tortillachips, naturel
  • 10 cl magere Grieks of Turkse yoghurt

Kook de eieren hard.
Maak de prei en knoflook schoon.
Snijd de prei in dunne ringen en knoflook in stukjes.
Fruit de prei en knoflook in de olie zacht.
Spoel de bruine bonen af.
Voeg de bruine bonen, tomatenblokjes en 30 cl water met het stukje bouillontablet toe aan de prei en knoflook en breng dit aan de kook.
Kook de soep 5 minuten.
Maak de soep op smaak met wat peper en oregano.
Schil de halve avocado en snijd hem in stukjes.
Druppel er direct wat citroensap over.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Serveer bij de soep de parten ei, stukjes avocado en yoghurt.
Strooi de tortillachips over de soep.

Avocado over?

Bron: Voedingscentrum

Terug