Mexicaanse soep

voor 2 personen

  • 3 eieren
  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olie
  • 1 klein blikje bruine bonen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 dl groentebouillon
  • oregano
  • ½ avocado
  • citroensap
  • 1 klein zakje tortillachips (20 g)
  • 1 dl magere Grieks of Turkse yoghurt

Kook de eieren in 9 minuten hard.
Maak de prei en de knoflook schoon.
Snijd de prei in dunne ringen en de knoflook in stukjes.
Fruit de prei en de knoflook in de olie zacht.
Laat de bruine bonen uitlekken.
Voeg de bruine bonen, de tomaten met het vocht en de bouillon toe aan de prei en knoflook en breng dit aan de kook.
Kook de soep 5 minuten.
Maak de soep op smaak met wat peper en oregano.
Schil de halve avocado en snijd hem in stukjes.
Druppel er direct wat citroensap over.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Serveer bij de soep de parten ei, de stukjes avocado, de tortillachips en de yoghurt.

Bron: Voedingscentrum

Terug