Mexicaanse bonensoep - I

Mexicaanse bonensoep

voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 dunne prei
  • 1 kleine courgette
  • 1 ui
  • 100 g kipfilet
  • 1 eetl. olie
  • gerookt paprikapoeder
  • 150 g Mexicaanse groentemix, diepvries
  • 200 g tomatenblokjes zonder zout, blik
  • 30 cl water
  • 250 gram kidneybonen, uitlekgewicht, blik
  • peper
  • 2 volkoren boterhammen

Maak de groente schoon.
Snijd de paprika in blokjes, prei in ringen, courgette in blokjes en ui in snippers.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
Fruit de ui kort mee.
Voeg de rest van de groente toe met gerookt paprikapoeder, groentemix, tomatenblokjes en het water en breng dit aan de kook.
Kook de soep 10 minuten.
Spoel de kidneybonen af, voeg ze toe en kook de soep nog 5 minuten.
Maak de soep op smaak met peper en serveer er brood bij.

Tomatenblokjes in blik over?

Bron: Voedingscentrum


Mexicaanse bonensoep - II

  • 1¼ l water
  • 300 g tomaat
  • 250 g bruine droge bonen
  • 75 g jonge kaas
  • 50 g ontbijtspek
  • 25 g boter
  • 2 laurierbladeren
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zout

Was de bruine bonen onder stromend water.
Doe de bruine bonen met het water en de laurierblaadjes in een pan.
Breng alles aan de kook.
Temper het vuur en laat de bonen ongeveer 2 uur zachtjes, met een deksel op de pan, koken tot het gaar is.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook ongeveer 3 minuten.
Voeg de stukjes tomaat toe en laat deze even meebakken.
Voeg het ui-tomatenmengsel en de chilipoeder aan de soep toe en laat alles nog ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep.
Doe de gepureerde soep terug in de pan en voeg eventueel nog wat water toe.
Laat de soep goed heet worden en voeg zout naar smaak toe.

Bron: René
Gepubliceerd door: Top-recepten.nl

Terug