|
|
Halveer de meloen, verwijder de pitten en snijd de meloen in schijven, schil ze en doe ze in de kom van de keukenmachine of blender.
Voeg zout, peper, citroensap en crème de melon toe en pureer alles, zet afgedekt een kwartier in de koelkast.
Rol de plakjes ham op en snijd de rolletjes in schuine stukjes.
Verdeel het meloenmengsel over kleine diepe bordjes of soepkommen en verdeel de stukjes ham erover, serveer meteen.
Receptuur: Carlucci
Aangepast door Tonny Leeflang - Wondergem
|
|
Om de parmaham krokant te maken kun je hem op een bord met keukenpapiertje leggen en losjes afdekken met een ander keukenpapiertje.
Zet vervolgens 50 seconden per plak parmham in de magnetron op de hoogste stand (900 Watt).
Voor de manier met de oven leg je de parmaham op een bakplaat met bakpapier en zet je hem ca. 6 minuten in de oven op 200 °C.
Snijd de meloen in vieren en verwijder de schil en de pitjes.
Snijd het vruchtvlees grof en doe in de blender.
Voeg het sap van de citroen, het water, honing, basilicum en een snuf peper toe en mix alles goed doorelkaar.
Giet het meloenmengsel in glaasjes of potjes en serveer met de krokante parmaham.
Voor het allerlekkerste resultaat laat je het meloensoepje 2 uur goed koelen in de koelkast.
Voor een vegetarische versie serveer je er wat knapperig brood bij.