Marokkaanse vissoep

marokkaanse_vissoep (3K)

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine aubergine
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 2 theel. Râs al Hânout
  • 150 g visfilet
  • 50 g garnalen
  • 4 takjes koriander

Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers.
Snijd de aubergine in blokjes en de tomaten in stukken.
Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
Bak de tomatenpuree een minuut mee.
Voeg de aubergine, de tomaten, de ras-el-hanout en 4 dl water toe.
Kook de groente in 10 minuten gaar.
Snijd de vis in blokjes.
Pureer de soep met een staafmixer fijn.
Doe terug in de pan en breng weer aan de kook.
Roer de blokjes vis er door en laat ze in 3 minuten gaar worden.
Roer op het laatst de garnalen er door.
Knip de gewassen koriander klein en strooi over de soep.
Geef er eventueel een stukje brood bij.
Râs al Hânout is een specerijenmengsel en verkrijgbaar bij sommige supermarkten, Marokkaanse en Turkse winkels.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gevulde aubergine en couscous met pompoen en rozijnen.

Tomatenpuree over?

Bron: Voedingscentrum

Terug