Marokkaanse vissoep - I

marokkaanse_vissoep (3K)

voor 2 personen

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine aubergine
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 2 theel. Râs al Hânout
  • 150 g visfilet
  • 50 g garnalen
  • 4 takjes koriander

Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook in snippers.
Snijd de aubergine in blokjes en de tomaten in stukken.
Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
Bak de tomatenpuree een minuut mee.
Voeg de aubergine, tomaten, Râs al Hânout en 40 cl water toe.
Kook de groente in 10 minuten gaar.
Snijd de vis in blokjes.
Pureer de soep met een staafmixer fijn.
Doe terug in de pan en breng weer aan de kook.
Roer de blokjes vis er door en laat ze in 3 minuten gaar worden.
Roer op het laatst de garnalen er door.
Knip de gewassen koriander klein en strooi over de soep.
Geef er eventueel een stukje brood bij.
Râs al Hânout is een specerijenmengsel en verkrijgbaar bij sommige supermarkten, Marokkaanse en Turkse winkels.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht gevulde aubergine en couscous met pompoen en rozijnen.

Tomatenpuree over?

Bron: Voedingscentrum


Marokkaanse vissoep - II

marokkaanse_vissoep (3K)

voor 2 personen

  • stukje knolselderij, 100 g
  • 2 wortels
  • 2 rode uien
  • 7 takjes koriander
  • ½ visbouillontablet met minder zout
  • 2 tomaten
  • 1 theel. tomatenpuree zonder zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g koolvis
  • 70 g inktvis
 
  • 70 g roze garnalen
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper
  • ¼ theel. kurkuma
  • ¼ theel. gemalen komijnzaad
  • ¼ theel. gemberpoeder
  • ½ theel. paprikapoeder
  • ½ bruin Marokkaans brood of 6 volkoren boterhammen
  • 2 puntjes smeerkaas
  • 2 partjes citroen

Maak de knolselderij en de wortels schoon en snijd ze in kleine stukjes.
Pel de uien en snijd ze in stukjes.
Was de koriander en snijd de blaadjes fijn.
Breng een liter water met de halve visbouillontablet aan de kook en voeg de groente toe.
Laat de groente in 15 minuten gaar worden en pureer ze met een staafmixer.
Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Pureer de tomaten samen met de tomatenpuree.
Pel de knoflookteentjes en snijd ze fijn.
Snijd de vis in kleine stukjes.
Verwarm de olie in een andere pan en bak de knoflook, de vis en de garnalen.
Voeg de koriander en de kruiden toe en bak 5 minuten totdat de vis gaar is.
Voeg de gepureerde groente en de tomatenmix erbij en laat nog 5 à 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Serveer de soep met bruin Marokkaans brood, puntjes smeerkaas en partjes citroen.

Knolselderij over?

Bron: Safia van Healthy food by Safia
Gepubliceerd door: Voedingscentrum

Terug