Maïssoep met pittige broodrepen en pinda's

Maïssoep met pittige broodrepen en pinda's

  • 1 ui
  • 1 dunne prei
  • 3 theel. kerriepoeder
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 300 g maïs, diepvries
  • chilipeper of paprikapoeder
  • 2 volkoren boterhammen
  • ca. 1 cl halfvolle melk
  • 2 eetl. ongezouten pinda's
  • 1 eetl. pindakaas, 100% pinda's

Maak de ui en de prei schoon.
Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
Bak de ui en de helft van de prei met de kerrie in de margarine tot het gaat geuren.
Voeg ¾ van de maïs en 20 cl water toe en breng dit aan de kook.
Kook de soep 10 minuten.
Rooster de boterhammen licht en snijd ze in repen.
Strooi er wat chilipeper of paprikapoeder over.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
Verdun de soep met wat melk.
Hak de pinda's grof.
Roer de pindakaas door de soep.
Voeg de rest van de prei en de maïs toe en breng de soep weer aan de kook.
Strooi de pinda's erover en geef de repen brood erbij.

  • Melk over?

    Bron: Voedingscentrum

    Terug