Maïs en okrasoep

  • 2½ kg tomaten in blik
  • ½ kg gesneden okrapeulen
  • ¾ kg maïskorrels
 
  • 2 theel. zout
  • 1 theel. zwarte peper
  • ½ l water
    (sommigen geven de voorkeur aan groente- of kippenbouillon)

Pulseer de tomaten met het sap in een keukenmachine totdat de stukken niet groter zijn dan 1½ cm.
Doe ze in een 4 liter pan.
Het kan zijn dat je dit in meerdere delen moet doen, afhankelijk van de capaciteit van je keukenmachine.
Pulseer de maïskorrels in de keukenmachine tot ze fijn gesneden zijn.
Voeg ze bij de tomaten.
Voeg de gesneden okrapeulen toe aan de tomaten en maïs.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg het water of bouillon toe en roer het mengsel zachtjes door.
Breng de soep langzaam aan het sudderen en laat het 15 - 20 minuten koken.
De okrapeulen moet mals zijn.
Niet te veel koken.
De soep kan desgewenst worden verdund met extra water.
Het kan naar wens ook worden ingedikt met maizena.

Serveer deze soep met warm maïsbrood.

Bron: Wayne Boatwright in rec.food.cooking

Terug