voor 6 personen
|
|
Blancheer de savooi en de groene boontjes enkele minuten in lichtgezouten water.
Laat ze schrikken onder koud water en goed uitlekken.
Snipper de uien en stoof ze glazig in een klontje boter.
Hak de knoflook fijn en snijd de selder, de wortelen en de raapjes in blokjes.
Snijd de prei in dunne reepjes.
Voeg ze toe aan de gestoofde ui en laat nog even verder stoven.
Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
Doe ze bij de gestoofde groenten en overgiet met de bouillon.
Voeg er de uitgelekte witte boontjes en de kruiden aan toe.
Breng de bouillon aan de kook en laat 45 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg er de reepjes savooikool, de groene boontjes en de pasta aan toe en laat nog 5 minuten verder koken.
Leg de flinterdunne reepjes vlees in de hete soep en serveer onmiddellijk.