Maaltijdsoep met rijst en pompoen

  • 800 g pompoen (vruchtvlees)
  • 1 limoen
  • wokolie
  • 2 bakjes boemboe voor groene curry
  • 2 pakjes kokosmelk
  • 200 g basmatirijst
  • 4 eetl. fijngehakte bladselderij

Snijd de pompoen in kleine blokjes.
Snijd de limoen in plakjes of in partjes.
Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de pompoenblokjes 5 minuten.
Roer er de boemboe, de kokosmelk, de rijst en 1¼ l water door en breng de soep aan de kook.
Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de maaltijdsoep in diepe borden of kommen en verdeel de limoenplakjes of partjes en de bladselderij erover.

Lekker anders kan ook.
Voeg op het laatst 150 g gepelde gekookte garnalen of in stukjes gesneden krabsticks toe aan de soep.
Vervang de pompoen door winterwortel en voeg met de kokosmelk een scheutje gembersiroop toe.

Op tafel
Zet sojasaus of ketjap en gebakken uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen of erbij te nemen.

Bron: Conimex


Terug