Maaltijdsoep met lamsvlees

Maaltijdsoep met lamsvlees

  • 600 g lamsschouders
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g tomaten
  • 150 g groene asperges
  • 1 bosje raapjes
  • 200 g wortelen
  • 2 prei
  • 2 stengels selder
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 400 g witte bonen uit blik
  • 60 cl groentebouillon
  • 60 cl lamsbouillon
  • olijfolie
  • peper & zout
  •  
    • voor de afwerking
  • 150 g kleine pasta
  • 2 lente-uien
  • 2 eetl. gefrituurde uitjes
  • 2 eetl. pompoenpitten

Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.
Maak de groenten schoon.
Snipper de ui fijn, selder en wortelen in blokjes.
Snijd de raapjes in partjes en prei in reepjes.
Snijd het lamsvlees in blokjes en bak het rondom bruin in olijfolie.
Schep uit de pan.
Bak nu de ui glazig en pers er de knoflook bij.
Voeg de selder, wortelblokjes, raapjes en prei toe en laat nog even verder stoven.
Doe er de tomatenblokjes, de tijm en laurier bij en overgiet met beide bouillons.
Leg het vlees mee in de pot en laat afgedekt 1½ uur zachtjes sudderen.
Voeg nu de witte bonen, aspergepunten en pasta toe, laat nog 5 minuten verder sudderen.
Schep de maaltijdsoep in borden en werk af met de lente-ui, gebakken uitjes en pompoenpitjes.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug