Maaltijdsoep met krokante pitarepen

Maaltijdsoep met krokante pitarepen

  • 1 klein blik kidneybonen, uitlekgewicht ca. 250 g
  • 1 ui
  • 1 kleine rode peper
  • 2 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • Mexicaanse kruiden zonder zout
  • 400 g Mexicaanse roerbakgroente
  • ΒΌ groentebouillontablet met minder zout
  • 2 volkoren pitabroodjes

Spoel de kidneybonen in een zeef af.
Maak de ui en het pepertje schoon en snijd ze klein.
Fruit de ui in de olie glazig.
Pers er het teentje knoflook boven uit en bak het pepertje mee.
Bak royaal Mexicaanse kruiden en roerbakgroente kort mee.
Giet er 40 cl water bij en roer de kidneybonen en het stukje bouillontablet erdoor.
Breng dit aan de kook.
Kook de soep 5 minuten zacht.
Snijd de pitabroodjes horizontaal door.
Snijd de helften in repen.
Verwarm een droge koekenpan en bak hierin de broodrepen knapperig.
Serveer de broodrepen bij de soep.

Spaanse peper over?

Bron: Voedingscentrum

Terug