Linzen-tomatensoep met knoflookbroodjes

voor 2 personen

  • 150 - 200 g linzen
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 2 bruine pistoletjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olie
  • Mespunt tijm
  • 250 g groente roerbakmix
  • 1 blikje maïskorrels
  • 6 dl tomaten-groentesap

Was de linzen en kook ze in ruim water in 20 - 40 minuten gaar.
Warm de grill voor.
Leg de plakjes rauwe ham op de bakplaat en bak ze onder de grill knapperig.
Snijd de pistoletjes doormidden.
Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit en roer er ½ eetlepel olie en wat tijm door.
Bestrijk hiermee de snijvlakken van de pistoletjes.
Rooster de halve pistoletjes onder de grill bruin.
Bak de groentemix in de rest van de olie in een soeppan enkele minuten.
Voeg de mais, de uitgelekte linzen en het tomatengroentesap toe en breng dit aan de kook.
Laat de soep een paar minuten zacht koken.
Maak de soep op smaak met wat peper.
Leg op ieder portie een plakje ham en geef er de broodjes bij.

Bron: Voedingscentrum

Terug