Linzensoep met varkenspoulet

linzensoep (3K)

  • 300 g varkenspoulet (in blokjes)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 winterwortel (à 200 g)
  • 1 prei
  • 25 g boter (of margarine)
  • 1 liter bouillon (groente)
  • 1 laurierblaadje
  • 2 blikken linzen (à 400 g)
  • snufje peper

Pel de ui en snipper deze fijn.
Pers de knoflook fijn.
Snijd de winterpeen in blokjes en de prei in dunne ringen.
Kruid de poulet met peper.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de poulet in ± 5 minuten goudbruin.
Voeg de ui, de knoflook, de winterpeen en de prei aan het vlees toe en laat de groenten ± 3 minuten op zacht vuur smoren.
Voeg de bouillon en het laurierblad toe aan het groentenmengsel en laat de soep op zacht vuur ± 20 minuten zachtjes koken.
Zorg dat het vlees en de groenten ruim onder de bouillon staan.
Voeg zonodig water toe.
Laat de linzen in een zeef goed uitlekken.
Kook de soep met de linzen nog ± 5 minuten zachtjes.
Breng de soep op smaak met peper.
Lekker met boerenstokbrood.

Bron: Vlees.nl

Terug