Linzensoep met tomaat en paprika

Linzensoep met tomaat en paprika

voor 2 personen

  • 150 g runderpoelet
  • 1 eetl. olie
  • ½ theel. gemberpoeder
  • 1 theel. komijnzaad
  • 1 ui
  • 1 eetl. tomatenpuree zonder zout
  • 100 g rode linzen
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 200 g tomatenblokjes zonder zout
  • 2 takjes peterselie
  • 3 takjes koriander
  • bruin platbrood of 4 bruine boterhammen

Bak het runderpoelet in de olie bruin en strooi er peper, gemberpoeder en komijnzaad over.
Pel de ui en snijd hem klein.
Bak de ui en de tomatenpuree met het vlees mee bruin.
Voeg 50 cl water toe en breng dit aan de kook.
Kook het vlees 45 minuten.
Was de linzen in een zeef, voeg ze toe aan het vlees en kook dit 15 minuten.
Maak de prei en de paprika schoon.
Snijd de prei in ringen, paprika in blokjes.
Doe de groente met de tomatenblokjes in de soep en kook het geheel verder gaar.
Was de peterselie en de koriander en knip het klein.
Maak de soep op smaak met de peterselie en de koriander.
Geef er bruin (plat)brood bij.

Tomatenpuree over?

Bron: Voedingscentrum

Terug