Linzensoep met spinazie en rijstwafels met hummus

Linzensoep met spinazie en rijstwafels met hummus

  • scheutje olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 prei, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 aardappels, geschild, in kleine blokjes
  • 4 takjes tijm
  • 1 l groentebouillon
 
  • 1 blikje linzen รก 250 g, uitgelekt
  • 200 g spinazie, gewassen, fijngehakt
  • 2 tomaten, zaadlijsten verwijderd, in kleine blokjes
  • sap van 1 citroen
  • 8 rijstwafels met quinoa
  • 1 bakje hummus extra of salade

Verhit een beetje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui, prei en knoflook glazig.
Voeg aardappels, tijm, bouillon en linzen toe.
Roer goed door en breng aan de kook.
Laat 5 minuten trekken.
Voeg de spinazie, tomaten en het citroensap toe en kook nog 1 minuut door.
Serveer er de rijstwafels met hummus bij.

Bron: Ekoplaza

Terug