voor 4 porties
|
|
Snijd de uien in blokjes.
Wortelen en selderij schoon, schillen, in ca. 1 cm grote stukken gesneden.
Halveer de prei in de lengte, was, snijd wit en lichtgroen in stukken van ca. 5 mm breed.
Snijd de data fijn.
Giet het citroenzout af, snijd het in dunne plakjes en hak het fijn.
Hak de peterselie fijn met de stengels.
Verhit 4 eetlepels olie in een grote pan, bak de uien, wortelen, selderij, prei en 2 à 3 eetlepels dukkah gedurende 2 à 3 minuten op middelmatig vuur.
Voeg dadels, citroenzout en linzen toe.
Vul met bouillon en 40 cl water, breng aan de kook.
Voeg kaneel en peterselie toe, kook open op middelmatig vuur gedurende ongeveer 40 minuten, af en toe roeren.
Ondertussen reinigen, wassen en drogen spinazie.
Roer yoghurt met citroensap, 1 snuifje zout en een beetje peper glad.
Aan het einde van het kookseizoen de soep met zout & peper.
Pureer ⅓ van de soep zeer fijn in een smalle hoge mengbeker of litermaat met behulp van een snijstaaf.
Keer terug naar de soep, breng de soep kort aan de kook, roer er spinazie in, houd de soep warm.
Verhit de resterende olie in de pan.
Bak de worstjes erin op middelhoog vuur gedurende 5 à 6 minuten, snijd ze in grove stukken en serveer ze met de soep in diepe borden.
Strooi 1 à 2 eetlepels met yoghurt en serveer direct bestrooid met geplukte muntblaadjes, wat ducca en citroenschil.