voor 2 personen
|
|
Was de linzen.
Maak de groente schoon.
Snijd de venkel in repen, prei in ringen en knolselderij en wortel in blokjes.
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
Halveer de sinaasappel en snijd er 1 dunne plak af.
Pers de rest van de sinaasappel uit.
Snijd de plak in vieren en houd apart.
Verwarm de olie in een soeppan en smoor hierin de venkel en de prei zacht.
Voeg de rest van de groente, linzen, 40 cl water en bouillontablet toe en kook de linzen in 15 à 20 minuten gaar.
Maak de soep op smaak met wat geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap.
Pureer eventueel de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
Knip de koriander en bieslook klein boven de yoghurt.
Roer dit door elkaar.
Schep op iedere kom soep een lepel kruidenyoghurt en leg er een partje sinaasappel op.