Linzensoep met kokosnoot

Linzensoep met kokosnoot

  • 1 ui
  • 15 g verse gember
  • 100 g rode linzen
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 blikje kokosmelk, 400 g
  • 1 blikje tomatenstukjes, 425 g
  • zout & peper
  • ½ theel. groentebouillon
  • chilipepervlokken
  • 4 takjes munt
  • 150 g roomyoghurt
  • 2 eetl. citroensap

Kook 15 cl water in een ketel.
Snij de ui in kleine blokjes, snijd de gember in 3 plakjes, bak beide met de rode linzen in hete olijfolie.
Voeg de kokosmelk, tomatenstukjes en 15 cl kokend water toe.
Kruid met zout, peper, groentebouillon en chilivlokken.
Breng het aan de kook en laat het afgedekt op een matig vuur gedurende 10 minuten koken.

Pluk de bladeren van de munttakjes, hak ze, meng met de roomyoghurt en wat zout & peper.
Haal de gember uit de soep, breng op smaak met zout, peper en de citroensap.
Serveer gegarneerd met de yoghurt en eventueel muntblaadjes.

Baguette hoort erbij.

Bron: essen & trinken

Terug