|
|
Schil de wortelen, halveer in de lengte en snijd ze in stukken van 1 cm breed.
Schil de gember dun en hak het fijn.
De sjalot in dobbelstenen snijden.
Smelt 20 g boter in een pan op middelhoog vuur en bak de sjalot 5 minuten tot het doorschijnend is.
Voeg de gember en wortelen toe en stoom gedurende 2 minuten terwijl u roert.
Roer de rode linzen erdoor.
Voeg de hete groentebouillon toe, dek af en breng aan de kook en kook 20 minuten op laag vuur.
Pluk de bladeren van de takjes peterselie en hak het fijn.
Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout.
Houd de soep warm.
Snij eerst de sneetjes toastbrood in 1½ cm brede reepjes en snij ze vervolgens in blokjes van dezelfde grootte.
Verhit 20 g boter en de olie in een pan.
Bak de croutons krokant en breng op smaak met wat cayennepeper.
Serveer de soep bestrooid met croutons en peterselie.