Linzen-tomatensoep met knoflookbroodjes

Linzen-tomatensoep

voor 2 personen

  • 125 g bruine linzen
  • 2 bruine pistoletjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olie
  • mespunt tijm
  • 300 g Mexicaanse roerbakgroente
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • ½ (groente)bouillontablet met minder zout
  • peper
  • grillpan

Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 20 minuten gaar.
Snijd de pistoletjes open.
Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit en roer er een ½ eetlepel olie en wat tijm door.
Bestrijk hiermee de snijvlakken van de pistoletjes.
Verwarm de grillpan.
Rooster de halve pistoletjes in de grillpan lichtbruin.
Bak de roerbakgroente in de rest van de olie in een soeppan enkele minuten.
Voeg de uitgelekte linzen, de tomatenblokjes, 10 à 20 cl water en het stuk bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
Laat de soep een paar minuten zacht koken.
Maak de soep op smaak met wat peper en geef er de broodjes bij.

Roerbakgroente over?

Bron: Voedingscentrum

Terug