Linzen-tomatensoep met knoflookbroodjes

Linzen-tomatensoep

voor 2 personen

  • 150 - 200 g linzen
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 2 bruine pistoletjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olie
  • mespunt tijm
  • 250 g groente roerbakmix
  • 1 blikje maïskorrels
  • 60 cl tomaten-groentesap

Was de linzen en kook ze in ruim water in 20 à 40 minuten gaar.
Snijd de pistoletjes open.
Pers het teentje knoflook boven een kommetje uit en roer er ½ eetlepel olie en wat tijm door.
Bestrijk hiermee de snijvlakken van de pistoletjes.
Verwarm de grillpan.
Rooster de halve pistoletjes in de grillpan lichtbruin.
Bak de groentemix in de rest van de olie in een soeppan enkele minuten.
Voeg de uitgelekte linzen, de tomatenblokjes, 10 à 20 cl water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
Laat de soep een paar minuten zacht koken.
Maak de soep op smaak met wat peper en geef er de broodjes bij.

Bron: Voedingscentrum

Terug