Linzen en hamsoep

Linzen en hamsoep

  • 2 theel. olijfolie
  • 2 gesneden uien
  • 1 blokjes bleekselderij
  • 1 wortel in blokjes
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 theel. gehakte knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 takjes verse tijm
  • ½ l kippenbouillon
  • 3 - 4 gerookte plakken ham
  • 500 g oranje linzen
  • 2 theel. fijngehakte peterselie

Bak de uien, selderij en wortelen in olie.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de knoflook, laurierblaadjes en tijm toe.
Bak gedurende 1 minuut.
Voeg de ham en bouillon toe.
Breng de vloeistof aan de kook, verminder het vuur en laat 1 uur sudderen tot de ham zacht is.
Voeg de linzen toe en kook gedurende 30 minuten.

Opmerking
“Voor elke soort linzensoep voeg ik altijd een beetje verse citroenschil (zeste) toe,
aan het einde van het koken, en een druppeltje citroensap bij het opdienen van de gerechten, (een beetje maar).” Wayne Boatwright in rec.food.cooking

Bron: Emeril John Lagassé III
Gepubliceerd door: Janet B. in rec.food.cooking

Terug