Lentesoep

Lentesoep

vegetarisch voor 2 personen

  • 1 bosje lente-uitjes of bosuitjes
  • 1 kleine aardappel
  • mespunt kerriepoeder
  • ½ eetl. vloeibare margarine
  • 2 dl groentebouillon
  • 5 cl halfvolle melk

Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen.
Houd een lepel ringetjes ui achter voor garnering.
Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
Fruit de lente-ui met de kerrie in de margarine zacht.
Voeg de blokjes aardappel en de groentebouillon toe en breng dit aan de kook.
Kook de soep 10 minuten.
Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
Breng de soep weer aan de kook en verdun hem met de melk.
Strooi er aan tafel de achtergehouden ringetjes ui over.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kip met abrikozen, sperziebonen en aardappelen.

Aardappelen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug