Lecsó met runderpoulet

voor 5 personen

  • 1 paprika in stukjes
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 1 gepelde in stukken gesneden tomaat
  • 30 g rundervet
  • 3 gesnipperde uien
  • 50 g rundvet
  • 2 eetl. paprikapoeder
 
  • snufje cayennepeper
  • 1 eetl. zout
  • 250 g runderpoulet
  • 1 gesnipperde teen knoflook
  • ½ theel. karwijzaad
  • 1½ l water
  • 750 g kleine stukjes aardappel

Fruit de paprika, ui en tomaat 20 minuten in 30 gram rundervet, bewaar dit mengsel dat de Hongaren lescó noemen, voor later.
Fruit de gesnipperde ui in 50 gram rundervet, voeg paprikapoeder, cayennepeper, zout, runderpoulet, karweizaad en knoflook toe.
Giet er water bij zodat alles ruim onder staat. laat de massa op een heel zacht vuur 2 uur zachtjes stoven.
Af en toe roeren en eventueel water bijvoegen.
Doe er het laatste half uur de aardappelen en de lesco bij en eventueel nog wat water.

Tip
Het is ook lekker om een deel van het water te vervangen door rode wijn.

Bron: Anne-marie Willems
Gepubliceerd door: Arriën Stegehuis

Terug